a woman in a hijab at the front of the camere talking about books
a woman in a hijab at the front of the camere talking about books

my book+youtube channel

Satu inisiatif buat seorang hana yang ingin membina keyakinan dalam menyuarakan pendapatnya... sort of like public speaking walaupun sekadar bercakap di hadapan kamera.

Seorang hana suka berkongsi tentang bahan bacaannya, book haul, nyah-kotak, nyah-buku, reading vlog dan pelbagai lagi di channelnya.

seorang hana juga pernah bekerjasama dengan beberapa penerbit untuk mengulas buku terbitan mereka.

Ikuti perjalanan seorang hana menerusi saluran youtubenya. Jumpa di sana!

paid review dari penerbit

[15] Ahli Alkimia | By Paulo Coelho | Terjemahan: Hasri Hasan | Review Buku

[17] Sun Tzu Art of War (Edisi: Bahasa Melayu) | By Wang Xuan Ming | Review Buku

copy review dari penerbit

Kiriman Anggun Melor Sdn Bhd | Reaksi | Unboxing | Booktube Malaysia

Kiriman KJ Enterprise | Reaksi | Unboxing | Booktube Malaysia

mahu hana ulas buku anda?

"Ulasan yg mantap Hana! Terperinci betul cara Hana ulas buku ni... Terasa macam teringin nak baca sendiri pun ada bila dengar penerangan Hana."

- Solleh Daim

Pujian kepada pembentang. Secara sopan mengkritik dan memuji tak melambung-lambung.

Saya harus katakan penulis buku ini mempunyai kekuatan tersendiri dalam kreativiti beliau tampil dengan nama yang pelbagai. Sedap-sedap pulak tu nama watak.

Video simple, content straight to the point, bahasa sopan, pembentang tak over excited, thumbs up! Kami akan belajar dari video anda..”

- Book Surgeon

Tajuk video ni sungguh clickbait . Sungguh detail ulasan, analisa dari segi teknikal dan taktikal gitu.

Haha If ada publisher or penulis buku yang tanya/survey for review memang saya akan suggest salah satunya channel ini lah, pasti mereka tidak akan menyesal.

Enjoy your video, keep sharing .

-Shah Rubio

maklum balas penulis dan subscriber

subscribe to our newsletter

person using laptop computer beside aloe vera
person using laptop computer beside aloe vera

jika kalian suka menelusuri dunia melalui kata-kata, jangan lepaskan peluang untuk terus terhubung. jom langgan newsletter blog seorang hana yang akan membawa kisah-kisah terkini dan idea menarik terus kepada kalian. saya janji, saya ketuk inbox sebulan sekali sahaja. promise!

p/s: tapi mungkin lebih bila ada promotion terkini.. jangan marah ya!